Plättar med punschparfait

Serverar: 4 portioner

Nystekta plättar är en efterrätt som alla barn älskar och ingen vuxen vuxit ifrån. Här har vi kombinerat med en parfait med vuxen smak av punsch. Varmt och kallt, barnsligt och vuxet. En dessert där man aldrig behöver oroa sig för några rester.

Ingredienser

  • Parfait
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker, knappt
  • 1 dl punsch
  • 4-5 dl vispgrädde
  • Plättar
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk smält smör
  • Lite smält smör till plättlaggen
  • Instruktioner

    1. Parfait: Vispa grädden. Vispa äggulor och socker tjockt och pösigt i en annan skål. Blanda ner punschen i äggsmeten och vispa. Vänd ner grädden. Häll blandningen i en form och låt den stå i frysen 4-5 timmar.
    2. Plättar: Vispa hälften av mjölken, ägg, mjöl och salt till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret. Pensla en plättlagg med lite smält smör. Ta 1 msk smet till varje plätt och stek dem gyllenbruna.
    3. Servera plättarna nystekta med parfaiten.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7
    4.3
    1 h 24 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben