Plättar.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 24 minuter

Basrecept på klassiska plättar, ett måste på torsdagar!

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk socker
  • 6 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk smör
  • Sylt
  • Instruktioner

    1. 1. Vispa samman ägg och mjölk, sikta i mjölet lite taget. Avsluta med det smälta smöret. Låt smeten vila cirka 1 timme.
    2. 2. Hetta upp en plättlagg och stek plättarna. Servera med sylt och grädde eller färska bär och lönnsirap.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Födoämnesallergi
    Tyvärr blir fler och fler människor överkänsliga mot vissa ämnen och u...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben