Plättar

Serverar: 4-5 portioner

Plättar med god sylt.

Ingredienser

  • 50 g smält smör
  • 5 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 7,5 dl mjölk
  • 5 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna.
    2. Vispa äggen.
    3. Tillsätt mjölet. Vispa ner mjölken. Häll i det smälta smöret. Krydda.
    4. Vispa till en slät smet. Låt det stå att "svälla" ca 1 timma.
    5. Stek i en pannkakslagg.Servera med sylt.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7
    4.3
    1 h 24 min
    4

    Kommentarer (3)

    festmaten 18 juli 2008

    OJ?? du har glömt skriva hur mycket mjölk det skall vara!!!!

    LenaBE1 23 mars 2013

    OJ, ska det verkligen vara 5 tsk salt?

    ros 23 mars 2013

    Jag använder Seltin

    Relaterade Artiklar

    Födoämnesallergi
    Tyvärr blir fler och fler människor överkänsliga mot vissa ämnen och u...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben