Punschparfait

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Den här är enkel att göra och smakar ljuvligt. Tar en kvart att göra men skall stå i frysen cirka en timma.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk punsch
  • Instruktioner

    1. Skilj äggulan från äggvitan. Vispa äggulor och socker i en bunke. Vispa grädden för sig.
    2. Blanda samman grädden och äggblandningen i en bunke. Tillsätt punschen.
    3. Häll över parfaitsmeten i portionsglas. Frys den cirka 1 timme.
    4. Tag fram parfaiten 10 minuter före servering så att den mjuknar något.
    5. Serveringsförslag: Färska eller frysta bär, tillsammans med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    LenaBE1 1 januari 2013

    Jättegod parfait! Som tyvärr var spritig i smaken, fast det kanske berodde på den punsch jag hade hemma. Med facit i hand så hade det nog räckt med 2 msk punsch. Tack så mycket för ett toppen recept som både är enkelt att göra och att lyckas med!

    LenaBE1 7 januari 2013

    Jag har följt detta recept igen, fast denna gång bytte jag ut punschen mot 2 tsk vaniljsocker istället och ökade på sockermängden till en knapp dl. Det blev lika gott det så självklart får du en 5:a i betyg av mig för detta enkla recept. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben