Punschparfait

Serverar: 4-6 portioner

Glassefterrätter är praktiska. De kan ställas i frysen långt i förväg. Tänk bara på att tina parfaiten ca 30 minuter innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl russin
  • 3/4 dl punsch eller punschessens
  • 75 g nötter
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 4 1/2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Druvor eller annan frukt
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i punsch några timmar, gärna över natten.
    2. Hacka nötter och choklad grovt. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden till skum.
    3. Blanda ner russin, choklad och nötter i äggsmeten. Blanda till sist ner grädden och rör om väl.
    4. Häll smeten i en lämplig form och frys parfaiten i minst 4 timmar.
    5. Tina parfaiten i ca 30 minuter innan den ska ätas. Garnera med druvor eller annan frukt.
    6. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben