Purjo- och nötbröd

Serverar: 3 portioner

Doften av hembakat bröd är svår att motstå. Detta bröd är fullt med knapriga nötter.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 50 g smör
  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 25 g smör
  • 5 dl dinkelvete
  • 1 liter Manitoba Cream vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2-3 dl rostade pinjenötter, hasselnötter, valnötter
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj purjolöken och skiva den fint. Stek purjolöken mjuk i smör. Låt svalna.
    2. Finfördela jästen i en degbunke. Värm vatten och smör till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör om tills den lösts upp. Häll i dinkelvete, nästan allt vetemjöl, purjolök, salt och nötter. lBlanda till en smidig deg och låt sedan jäsa ca 40 minuter.
    3. Ta upp degen och arbeta samman den. Forma till 3 limpor eller 30 portionsbröd. Lägg på plåt och låt sedan jäsa i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Grädda limporna ca 30 minuter, portionsbröden ca 8 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2
    1 h 15 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben