Purjo- och palsternackssoppa med basilika

Serverar: 4 portioner

Len och krämig soppa som värmer gott. Servera med nybakat bröd.

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 2 palsternackor
  • 2 potatisar
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • 1 dl nyriven parmesanost
  • 1 dl strimlad basilika
  • Instruktioner

    1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär palsternackor och potatis i mindre bitar. Lägg purjo och rotfrukter i en gryta. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min.
    2. Mixa purjo och rotfrukter med lite av buljongen i en matberedare. Häll tillbaka det mixade i grytan. Tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med salt och kajennpeppar. Ta grytan åt sidan och rör ner ost och basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben