Purjofräst biff med skogsvampspasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En riktig höjdare både till fest och vardag.

Ingredienser

  • 200 g biff eller nötinnanlår
  • 200 g bacon
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Pastan
  • 4 port kokt tagliatelle
  • 200 g kantareller eller liknande svamp
  • 2 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk kalvbuljong
  • Dragon
  • Peppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Biffen: Strimla biffen och bacon, skala och hacka löken. Fräs alltihop i smör några minuter.
    2. Skogsvampspasta: Fräs svampen i smör, tillsätt grädde och buljong. Lägg i den kokta pastan, låt koka ihop något. Smaka av med dragon, vitlök och peppar. Lägg upp pastan och häll över bacon och lökfräset. Strö över lite finhackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anluk 15 januari 2012

    Jättegott och enkelt att göra. Full pott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben