Purjolök- och tomatpaj

Serverar: 4-6 portioner

Den är jättegod. Mina barn älskar den. Denna paj passar utmärkt till förrätt, kvällsvickning eller middag. Jag brukar göra två stycken, för då slipper man kasta kesellan.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 50 g margarin
  • 1 dl kesella
  • Fyllning
  • 2 purjolökar
  • 4-5 tomater
  • 200 g philadelphiaost med någon smak
  • 1 ägg
  • 3 msk finklippt gräslök (1 pkt fryst)
  • ½ tsk örtsalt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • Ca 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedaren. Kavla ut degen och klä en smord pajform (ca 24 cm i diameter). Nagga botten och låt degen stå ca 10 minuter. Fäst en folieremsa runt kanten och förgrädda i 200 grader 10-15 minuter.
    2. Fyllning: Skölj och strimla purjolöken och förväll den lätt några minuter. Skiva tomaterna, strö över lite örtsalt och låt stå 10-15 minuter så att saltet drar ur vätskan.
    3. Vispa ihop philadelphiaost, ägg, gräslök, salt och peppar. Rör ner purjolöken och bred ut blandningen i pajskalet. Lägg tomatskivor över hela ytan och strö över lite ost.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 25 minuter.
    5. Servera med en god sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AckisF 20 november 2010

    Riktigt god! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben