Tomatpaj

Serverar: 4 portioner

Bra på buffébordet...gott till grillat.

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg , 250 g
  • 1 dl tomatketchup
  • 100 - 150 g riven mozzarella
  • 250 - 300 g delade körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • timjan
  • oergano
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • ägg till pensling
  • Instruktioner

    Ugn 225 grader. Rulla ut degplattan med papper på en plåt. Vik en dubbelkant runt om och nagga väl. Skeda ketchupen över plattan i ett jämnt lager. Strö över ost. Lägg på tomater. Ringla över olivolja. Strö över kryddorna. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i ca 17 - 20 min. Servera med sallad. Du kan strö över strimlad salami efter halva gräddningstiden. Grädd i ytterligare 10 - 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben