Tomatpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tagit från mamma

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ¼ dl kesella
  • Fyllning
  • 3 medelstora gula lökar, ca 300 g
  • Smör
  • 1 burk krossade tomater,400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ -1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl riven ost,lagrad
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 1/2 d kesella
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    Hacka smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Låt jäsa 30 min i kylskåp. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i pajform ca 24 cm diameter. Nagga med gaffel. Förgrädda pajskalet 10-15 min . gör under tiden fyllningen. Skär löken i tunna skivor och fräs den i lite smör i en stekpanna eller vid kastrull. Tillsätt tomater,tomatpuré och basilika. Låt puttra utan lock tills nästan all vätska kokat bort. Tillsätt vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Bred ut tomatröran i pajskalet. Strö över ost och persilja. Vispa samman kesella,mjölk, ägg och häll det över. Grädda pajen i 30-40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben