Tomatpaj

Serverar: 6 portioner

Paj är aldrig fel - tomater är aldrig fel - och gott är det!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g cocktail tomater
  • 2-3 gula lökar
  • 2 msk flytande margarin
  • 2 tsk Dansukker farinsocker
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk Dansukker Cane Syrup
  • 1-2 vitlöksklyftor, kan uteslutas
  • 1 msk hackad, färsk oregano
  • 2 msk hackad, färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 4 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter. Nagga.
    2. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Förgrädda skalet i 225° i cirka 10 minuter.
    3. Skala och hacka löken. Fräs löken i matfettet tillsammans med farinsockret. Tillsätt tomatpuré, sirap, vitlök, örtkryddor samt salt och sambal oelek. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.
    4. Lägg ett lager ost i botten på pajskalet. Bred ut fyllningen ovanpå osten. Lägg på tomaterna. Strö över resterande ost. Häll på grädden. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera en fräsch sallad till pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben