Putte i blåbärskogens biskiver

Blåbär och choklad är gott!

Ingredienser

  • Botten
  • 250g riven mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • Ev. 4-5 droppar blåbärsessens
  • Smörkräm
  • 200 g margarin
  • 4 äggulor
  • 4 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Ev. 6-8 droppar blå hushållsfärg
  • 2 tsk blåbärsessens
  • 250 g smält choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa lätt samman äggvitorna och socker. Blanda i mandelmassan och essensen. Klicka ut (ej för tätt) smeten. Låt torka ett tag och grädda i 175 grader ca 7 min.
    2. Vispa margarin och äggulorna. Rör i de andra ingredienserna. Om man vill kan man färga smörkrämen blå. Smeta på smörkrämen på undersidan av kakan, frys kakorna. Smeta på smält choklad. Frys kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben