Pytt i panna med senaps och gurksås LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Mycket god. Man kan blanda lite vad man vill till pytten.

Ingredienser

  • Sås
  • 1/3 philadelphiaost
  • 2/3 crème fraiche
  • Dijonsenap, efter smak
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Hackade smågurkor
  • Hackad persilja
  • LCHF Pytt-i-panna
  • 300 g kassler eller skinka skuren i kuber
  • 1 paket bacon, skuren i bitar
  • 1-2 gula lökar, grovt hackade
  • 100 g färska champinjoner i kvartar
  • 200 g färdigkokt brysselkål i kvartar
  • Smör till stekningen
  • 4 ägg, stekes
  • Instruktioner

    1. Sås: Ör ihop Philadelphiaosten och Créme fraichen. Smaksätt med senap, vitpeppar och salt. Blanda ner några smågurkor och strö på lite perilja. Låt stå och dra någon timme i kylskåpet innan serveringen.
    2. Pytt i panna: Skär kassler eller skinka i små kuber. Tärna baconet. Hacka löken grovt Dela champinjonerna i 4 delar. Dela den kokta brysselkålen i 4 delar
    3. Stek baconet några minuter tills den fått färg. Lägg över baconet på ett fat medan du steker svampen och löken.
    4. Lägg i det andra köttet och låt det steka med en stund. Lägg till sist i brysselkålen och baconet och låt allt steka tills det känns färdigt.
    5. Stek äggen, färdigt att servera. Smaklig spis. Servera gärna en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evenfalls 2 maj 2010

    Ska det inte vara potatis?

    Lila-76 3 oktober 2011

    Jättegott blev det! Såsen gjorde susen till denna rätt. Jag bara älskar brysselkål :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben