Pytt på lax och tonfisk

Serverar: 4 portioner

Botanisera i grönsaksdisken och plocka ihop det som är fräschast för dagen. Testa gärna majrova eller kålrabbi. Tänk på att morot och kålrot tar längre tid än zucchini och blekselleri.

Ingredienser

  • 400 g färsk tonfisk och/eller lax
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 bit kålrot
  • 1 palsternacka
  • 2-3 blekselleristjälkar
  • ½ zucchini
  • 200 g broccoli
  • Olivolja (till stekning)
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Örtsås
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 krm örtsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl lätt kesella
  • Instruktioner

    1. Skala och skär alla grönsaker och rotfrukter i fina små tärningar. Börja med att långsamt steka de hårda sorterna i sparsamt med olja. Fortsätt med de mjukare efter en stund. Använd gärna en teflonpanna.
    2. Skär fisken i lite större kuber och stek dem hett och snabbt runt om. Varken lax eller tonfisk ska vara helt genomstekta, utan ha en rå kärna. Salta och peppra. Men det är ju naturligtvis en smaksak, själv vill jag ha det helt genomstekt.
    3. Gör såsen: Mixa basilika, kryddor och kesella till en jämn grönprickig röra. Servera den kall till den varma pytten. Serveringstips: Kokta 5-minutersägg eller pocherade ägg är också gott att toppa med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben