Queenies broccolipasta

Serverar: 8-10 portioner

Det här receptet slängde jag ihop i dag med vad jag hade hemma, och jag måste säga att det blev väldigt gott. Jag gjorde ganska mycket, då räcker det till flera gånger och även till lunchlådor. Men det är ju bara att göra mindre om man vill.

Ingredienser

  • 2 stora broccolihuvuden
  • 2 stora purjolökar
  • 2-3 paket bacon
  • 2-3 hg champinjoner
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 5 dl crème fraiche
  • 5-6 msk margarin eller smör
  • ½ dl mjöl, ca
  • Smakrik ost, gärna västerbottens
  • 1 påse vitlökssås (pulver, knorr)
  • 2-3 msk mango chutney
  • 5 dl mjölk, cirka
  • 1 dl passerade tomater, ca
  • Piffi allkrydda
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Chilipeppar
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka broccolin till lagom tuggmotstånd (det beror på hur mjuk du vill ha den). Häll av vattnet och ställ åt sidan.
    2. Finhacka baconet och stek knaprigt. Lägg baconet på hushållspapper och låt rinna av.
    3. Hacka champinjoner och purjolök och stek upp, krydda med svartpeppar och citronpeppar. Ställ åt sidan.
    4. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa runt, det ska bli klumpigt som en tjock "gegga" och inte alls rinnande. Nu är mjölet ett cirkamått, så börja med en matsked och ta sedan mer till lagom konsistens. Häll sedan i mjölk, lite åt gången, samt crème fraiche och rör om. Tillsätt mango chutney, sambal oelek, vitlökspulvret, passerade tomater och kryddorna och låt koka ihop. Skär osten i tärningar och lägg i mot slutet, sänk värmen, rör om hela tiden och låt osten smälta.
    5. Häll såsen över broccolin, tillsätt champinjonerna och purjolöken samt det knaperstekta baconet. Rör om och låt det sjuda upp igen. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben