Quiche med rökt kalkonbröst och pepparrot

Serverar: 6 portioner

En god paj är ett bra komplement till kräftorna på buffé bordet.

Ingredienser

  • 3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 3 msk riven pepparrot
  • 200 g rökt kalkonbröst i små tärningar
  • 1 dl riven västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt i en matberedare, tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa ihop till en smulig massa eller använd fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en form som mäter ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen i 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    3. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och pepparrot till fyllningen. Fördela kalkonbröst och ost i pajskalet. Häll över äggstanningen.
    4. Sätt in pajen i mitten av ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda pajen tills fyllningen har stannat och den har fin färg i ca 1 timme. Låt svalna något före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben