Quinoasallad med aubergine, mandel och mynta

Serverar: 4-6 portioner

Den matiga salladen har en frisk smak med massor av goda kryddor. Granatäpplet friskar upp.

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 2 msk + 2 msk kallpressad olivolja
  • 1 tsk + ½ tsk havssalt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 3/4 dl quinoa, 300 g
  • 7½ dl vatten
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk pressad citron
  • 2 avokador
  • 3 msk bruna eller gula russin, osvavlade
  • 1 granatäpple
  • 100 g rostad, saltad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär zucchinin och aubergine i tunna skivor. Lägg skivorna på ett grillgaller och pensla med 2 msk olja på båda sidor. Strö över 1 tsk salt och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut grönsakerna och lägg dem i en skål. Tillsätt 2 msk olja och skalad, krossad vitlök.
    3. Skölj quinoan noga i ljummet vatten och låt rinna av. Lägg quinoan i en kastrull och tillsätt vatten, kanel och ½ tsk salt. Koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda under lock 15-20 minuter. Lägg quinoan i en skål och låt svalna. Hacka örterna och blanda ner i quinoan tillsammans med citronsaften.
    4. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ur fruktköttet och skär det i bitar. Blanda ner avokadobitar, grillade grönsaker och russin i quinoan och rör om tills allt blandats ordentligt.
    5. Strö granatäppelkärnor och mandel över salladen. Servera genast eller förvara salladen i en lufttät burk i kylen 3-5 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben