Quinoasallad med torkade bär och nötter

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Serveras varm eller avsvalnad, som den är eller som ett tillbehör till t ex fisk eller kyckling.

Ingredienser

  • 4 dl Frebaco Quinoa
  • 8 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 dl rostade pumpafrön eller nötter (t ex pistasch eller hasselnötter)
  • ½ dl ljusa russin
  • ½ dl torkade tranbär (torkad aprikos går också bra)
  • 1 granatäpple
  • 150 g rucola
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skölj quinoan i ljummet vatten och koka sedan i buljongen i 15 minuter. Låt den svalna eller servera salladen varm.
    2. Blanda med frön, nötter, torkad frukt och granatäppelkärnor. (Rulla granatäpplet hårt mot köksbänken först så blir det lättare att pilla ur kärnorna). Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
    3. Lägg en bädd av rucola på serveringsfatet, lägg upp quinoablandningen därpå och ringla över lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben