Quorngryta

Serverar: 4 portioner

Kan även använda kycklingfilé eller fläskfilé. Koka då tills köttet är klart. (190 kcal och 6,7 g fett/portion)

Ingredienser

  • 2 tsk olja
  • 300 g quornbitar
  • 100 g minimajs
  • 50 g böngroddar
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 5 msk ljus maizenaredning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk röd currypasta
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Hetta upp oljan i en gryta och lägg i quornbitarna. Fräs under omrörning i 3-4 minuter. Tillsätt sedan löken och fräs ett par minuter till. Smula ner buljongtärningen, tillsätt currypasta och tomatpuré och tillsätt vattnet. Låt småkoka i ca 4 minuter. Tillsätt minimajsen, skurna i bitar samt böngroddar och smaka av med vitpeppar. Låt småkoka ca 5 minuter till och red av med maizenaredningen. Servera med kokt ris och en sallad, samt gärna ett gott brytbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben