Quorngryta med kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb och god rätt som passar både vuxna och barn. En av mina favoriträtter!

Ingredienser

  • 1 pkt quornbitar
  • 2 dl skivade färska champinjoner
  • 1 knippe broccoli
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 msk citronsaft
  • salt
  • sweet chili sås
  • torkad chili
  • Instruktioner

    1. Skiva champinjoner och skär broccolin i små buketter. Skala morötterna och skiva dem i långa "tändstickor". Skär purjolöken i lika långa och tunna strimlor som morötterna.
    2. Stek purjolöken och morötterna till de mjuknat en aning. När de är klara lägger du dem på ett fat och droppar lite citronsaft över.
    3. Stek quornbitarna tillsammans med champinjonerna en kort stund. Tillsätt kokosmjölken, broccolin, sweet chili sås, salt och torkad chili. Du avgör själv hur stark du vill att grytan ska vara.
    4. När grytan har puttrat i 10-15 minuter serveras den med ris. Garnera med morots- och purjolöksstavarna, lägg ett knippe på var tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    helenalomma 27 oktober 2009

    Jag som är förtjust i vegetarisk mat tyckte detta var gott. Men, receptet har hamnat fel. Detta är verkligen ingen barnmat. Inget av mina tre barn, 3-13 år åt av det. Betyget är ur barnens synvinkel.

    Vegankristin 28 oktober 2009

    Vad synd att det inte gick hem hos småttingarna! Mina bonus-kids som är 11 och 13 gillar den, men det kanske inte passar alla barn, det beror säkert mycket på vad man är van vid sedan tidigare. Har hört att det tar cirka 10 "smakningar" innan ett barn lär sig att gilla en ny smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben