Råa marinerade morötter med dipp

Riktigt gott och matigt alternativ till sk fredagsmys, fast chips är ju egentligen mycket godare om man ska vara ärlig. Receptet kan liknas vid marinerade förkokta morötter fast detta är godare.

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 4-5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk vinäger
  • 4 tsk citron
  • 4 msk olja, gärna olivolja
  • 4 kvistar persilja (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och gör stavar med 2 cm bredd. Nagga varje morotsstav runt om lagomt med en större nål eller gaffel, skölj. Häll upp kallt vatten i en bunke eller kastrull med lock och blanda i resten av ingredienserna inkl. morötterna i bunken. Se till att morötterna ligger under marinaden och låt stå i kyl några timmar så morötterna får dra åt sig marinad och gotta till sig.
    2. Servera med din favorit dipp till chips som t.ex. den med lök eller dill eller gör egen tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben