Rabarber chutney
En lite avvikande variant med rabarber eller äpplen. Men inte mindre god för det.
Ingredienser
4 dl rabarber
1 gul lök
2 msk smör
3 dl strösocker
1 kanelstång
3 msk vatten
1/2-1 tsk sambal oelek
Instruktioner
Skär rabarbern i skivor. Skala och grovhacka löken. Fräs rabarber och lök i smör i en kastrull. Tillsätt socker, kanelstång och vatten.
Låt koka utan lock 20–30 min tills det tjocknat. Rör då och då. Smaksätt med sambal oelek. Servera ljummen eller kall som tillbehör till kyckling.
Tips! Rabarbern går att byta ut mot syrliga äpplen i små bitar.
Liknande recept
Gryta med fläskkött och mango chutney
4.4
4
8
Rabarber och jordgubbsrutor
5
2
Kyckling med mango chutney
4.3
30 min
4
36
Rabarber/jorgubbskompott
4
GI Kyckling med smak mango chutney
10 min
2
Räkkrans med ris, curry och mango chutney
45 min
4-6
Kyckling med banan och mango chutney
4.5
30 min
4
5
Rabarber smulpaj
5
1 h
4
1
Rabarber och Jordgubbspaj
25 min
Kommentarer (1)
begeanka
8 oktober 2008
Kanongott!
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Kanongott!