Rabarber chutney

En lite avvikande variant med rabarber eller äpplen. Men inte mindre god för det.

Ingredienser

  • 4 dl rabarber
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 3 msk vatten
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Skär rabarbern i skivor. Skala och grovhacka löken. Fräs rabarber och lök i smör i en kastrull. Tillsätt socker, kanelstång och vatten.
    2. Låt koka utan lock 20–30 min tills det tjocknat. Rör då och då. Smaksätt med sambal oelek. Servera ljummen eller kall som tillbehör till kyckling.
    3. Tips! Rabarbern går att byta ut mot syrliga äpplen i små bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben