Nu är rabarbersäsongen här. Passa på och gör den här pajen som jag komponerat.! Har vanilsocker, ingefära och kanel i degen, kompletterar fint den syrliga rabarbern.
Ingredienser
12-15 stjälkar rabarber
3 ägg
2 ½ dl socker
150 gram margarin eller smör
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
0,25 tsk salt
3-4 msk socker att strö över rabarbern till sist
Instruktioner
- Skölj rabarbern och torka av den och fördela den med vass kniv (med yttersta skiktet ej avskalat) i 1 ½ -2 cm:s bitar.
- Vispa ihop äggen med sockret med elvisp eller hushållsassistent några minuter. Tillsätt fettet i några klickar och rör om tills det blir finfördelat. Rör ned vetemjölet i omgångar och kryddorna.
- Smörj långpannan med rapsolja eller margarin och bred ut degen med mjölad hand över hela ytan och litet upp på kanterna. Bred ut rabarbern över degen och strö några matskedar socker över ytan.
- Grädda i 250 graders ugnsvärme de första fem minutrarna och sedan i 200 grader i 10-15 minuter.
God att äta varm men även kall.
Kanske med Tofuvaniljglass, (Inget kolesterol, ingen laktos)
Liknande recept
Kommentarer (2)
Om du önskar en porösare variant kan du ta 1,5 tsk bakpukver i degen,,
Blev bra. Hade ingen kanel, men tog lite mer ingefära.