Rabarber i långpanna

Serverar: 20 portioner

Tid: 20 minuter

Nu är rabarbersäsongen här. Passa på och gör den här pajen som jag komponerat.! Har vanilsocker, ingefära och kanel i degen, kompletterar fint den syrliga rabarbern.

Ingredienser

  • 12-15 stjälkar rabarber
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 150 gram margarin eller smör
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 0,25 tsk salt
  • 3-4 msk socker att strö över rabarbern till sist
  • Instruktioner

    1. Skölj rabarbern och torka av den och fördela den med vass kniv (med yttersta skiktet ej avskalat) i 1 ½ -2 cm:s bitar.
    2. Vispa ihop äggen med sockret med elvisp eller hushållsassistent några minuter. Tillsätt fettet i några klickar och rör om tills det blir finfördelat. Rör ned vetemjölet i omgångar och kryddorna.
    3. Smörj långpannan med rapsolja eller margarin och bred ut degen med mjölad hand över hela ytan och litet upp på kanterna. Bred ut rabarbern över degen och strö några matskedar socker över ytan.
    4. Grädda i 250 graders ugnsvärme de första fem minutrarna och sedan i 200 grader i 10-15 minuter. God att äta varm men även kall. Kanske med Tofuvaniljglass, (Inget kolesterol, ingen laktos)

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kerstinlisbeth 31 maj 2009

    Om du önskar en porösare variant kan du ta 1,5 tsk bakpukver i degen,,

    kantomen 24 november 2009

    Blev bra. Hade ingen kanel, men tog lite mer ingefära.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben