Rabarber- och granolatarte

Serverar: 8 portioner

Jättegod tarte med krispig botten och saftig fyllning.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 dl granola, gärna med hasselnötter
  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 3 stjälkar rabarber
  • 3/4 dl socker + 3/4 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1½ dl cashewnötter, osaltade, ca 110 g
  • 2 ägg
  • 50 g smör, mjukt
  • 2 msk vetemjöl
  • Garnering
  • Florsocker
  • Servering
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa granolan och kexen. Smält smöret och mixa i det. Lägg smulorna i en avlång pajform, ca 9x34 cm, och platta till med en sked eller med fingrarna. Se till så att det kommer upp smulor på kanterna. Grädda botten mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    3. Fyllning: Dela rabarbern på längden. Skär den i ca 8 cm långa bitar. Lägg rabarberbitarna i en liten ugnsfast form, strö över 3/4 dl socker och droppa på vattnet. Baka rabarbern i ugnen i ca 10 minuter (på 175 graders ugnsvärme).
    4. Mixa nötterna. Flytta över dem till en skål och vispa ihop nötter, ägg och 3/4 dl socker. Vispa i smör och vetemjöl. Bred ut fyllningen över granolabottnen. Lägg i rabarbern och grädda tarten i 30-35 minuter.
    5. Skär upp den i bitar och pudra över florsocker. Servera gärna med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben