Rabarber- och hallonpaj med mandeltopping

Serverar: 10-12 portioner

Ljuvlig ...

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 125 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 3 rabarberstänger
  • ½ dl socker
  • ½ dl potatismjöl
  • 1½ dl hallon
  • Mandeltopping
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g smör, kallt
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Använd en pajform som är ca 24 cm i diameter.
    2. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen 1 timme.
    3. Kavla ut degen och fodra formen med den. Nagga bottnen med en gaffel och ställ in formen i frysen 1 timme. Grädda sedan pajskalet direkt från frysen ca 10 minuter.
    4. Sänk ugnsvärmen till 175°. Skär rabarbern i bitar, lägg bitarna i en skål och vänd dem i socker och potatismjöl. Lägg rabarbern i pajskalet och strö över hallonen.
    5. Riv mandelmassan grovt och skär smöret i tärningar. Blanda ihop allt med socker och mjöl till en smuldeg. Strö smuldegen över fyllningen och grädda 35-40 minuter.
    6. Servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben