Rabarber- och hallonpajer med bittermandel
Söta små pajer med en fyllning av rabarber, hallon, mandelmassa och bittermandel. Mumsigt värre!
Ingredienser
100 g smör
2½ dl vetemjöl
½ dl socker
½ tsk bakpulver
Fyllning
200 g rabarber
2 dl hallon
½ dl socker
1 msk potatismjöl
100 g mandelmassa
1 ägg
1 dl vispgrädde
3 bittermandlar
Servering
Vaniljsås, grädde eller vaniljglass
Instruktioner
- Blanda smör, vetemjöl, socker och bakpulver till en deg i en bunke. Dela degen i 8 delar och tryck ut varje del i en portionspajform som är ca 10 cm i diameter. Ställ formarna kallt i 30 minuter.
- Skär rabarbern i små bitar och blanda dem med hallon, socker och potatismjöl i en skål. Fördela blandningen i pajformarna.
- Kör mandelmassan i en matberedare tillsammans med ägg och grädde. Om du saknar en matberedare, dela mandelmassan i bitar och använd en elvisp. Riv bittermandlarna på rivjärn och tillsätt till mandelsmeten.
- Bred mandelsmeten över frukten och grädda pajerna i 225 grader i ca 20 minuter. Mandelsmeten ska ha stelnat, täck eventuellt formarna med aluminiumfolie de sista minuterna.
- Servera pajerna med vaniljsås, vispad grädde eller glass.
Liknande recept
Kommentarer (0)