Rabarber- och hallonpajer med bittermandel

Serverar: 8 portioner

Söta små pajer med en fyllning av rabarber, hallon, mandelmassa och bittermandel. Mumsigt värre!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g rabarber
  • 2 dl hallon
  • ½ dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 100 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 bittermandlar
  • Servering
  • Vaniljsås, grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, vetemjöl, socker och bakpulver till en deg i en bunke. Dela degen i 8 delar och tryck ut varje del i en portionspajform som är ca 10 cm i diameter. Ställ formarna kallt i 30 minuter.
    2. Skär rabarbern i små bitar och blanda dem med hallon, socker och potatismjöl i en skål. Fördela blandningen i pajformarna.
    3. Kör mandelmassan i en matberedare tillsammans med ägg och grädde. Om du saknar en matberedare, dela mandelmassan i bitar och använd en elvisp. Riv bittermandlarna på rivjärn och tillsätt till mandelsmeten.
    4. Bred mandelsmeten över frukten och grädda pajerna i 225 grader i ca 20 minuter. Mandelsmeten ska ha stelnat, täck eventuellt formarna med aluminiumfolie de sista minuterna.
    5. Servera pajerna med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben