I rabarbertider är det bra att ha många recept att variera med.
Ingredienser
250 g rabarber
1 dl socker
2 rivna bittermandlar
Pajsmet
75 g smör
3/4 dl vatten
1 ägg
1 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 liter färska jordgubbar
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader
Skiva ner rabarbern i en pajform, strö över sockret (1 dl) och bittermandlarna, låt detta "smälta" i ugnen i ca 15 minuter.
Smält matfettet och häll i vattnet. Vispa ägget med 1 dl socker vitt och pösigt. Blanda ner mjölet och bakpulvret växelvis med matfettet i äggsmeten.
Bred ut smeten över rabarbern och tryck ner jordgubbarna i smeten.
Grädda i 20-25 minuter.
Skär varsamt ut 6-8 bitar och grädda ytterligare 5 minuter.
Låt svalna.
Pudra över florsocker innan servering.