Rabarber- och jordgubbskaka

Serverar: 6-8 portioner

I rabarbertider är det bra att ha många recept att variera med.

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 2 rivna bittermandlar
  • Pajsmet
  • 75 g smör
  • 3/4 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 liter färska jordgubbar
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Skiva ner rabarbern i en pajform, strö över sockret (1 dl) och bittermandlarna, låt detta "smälta" i ugnen i ca 15 minuter.
    2. Smält matfettet och häll i vattnet. Vispa ägget med 1 dl socker vitt och pösigt. Blanda ner mjölet och bakpulvret växelvis med matfettet i äggsmeten. Bred ut smeten över rabarbern och tryck ner jordgubbarna i smeten.
    3. Grädda i 20-25 minuter. Skär varsamt ut 6-8 bitar och grädda ytterligare 5 minuter. Låt svalna. Pudra över florsocker innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben