Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Koka en härlig marmelad av rabarber och jordgubbar! Gott att ha på mackan, till desserter, bakverk eller varför inte till maten.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 500 g jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 500 g syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skala rabarbern om den är grov och skär i tunna skivor. Skölj, rensa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Lägg dem tillsammans i en kastrull.
    2. Snitta vaniljstången, skrapa ner fröna och lägg även ner stången i kastrullen. Rör ner syltsockret. Värm blandningen långsamt och koka därefter marmeladen häftigt i ca 5 minuter. Skumma av väl.
    3. Låt marmeladen stå i ca 10 minuter innan den hälls upp på väl rengjorda burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben