Rabarber och jordgubbsmarmelad med vanilj

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

En marmelad med smak av sommaren

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 500 g jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1 lime
  • 500 g syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär rabarbern i skivor, dela jordgubbarna och lägg allt i en gryta. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg ner allt i grytan. Pressa limefrukten och häll i saften i grytan och låt allt koka i ca 15 min. Plocka upp vaniljstängerna och tillsätt syltsockret. Låt allt koka ytterligare ca 5 min.
    2. Skumma av och låt svalna något och häll sedan upp i varma och rengjorda burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben