Mycket god och mycket lättlagad. Den syrliga rabarbern blir en bra brytning mot de sötare jordgubbarna och havren matchar perfekt och gör att det känns nyttigt att äta denna paj.
Ingredienser
Pajdeg
100 g smör
3 msk socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
Fyllning
400 gr rabarber
1/2 l jordgubbar
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk potatismjöl
Tillbehör
Kesella vanilj
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret och vetemjölet och havregryn.
Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter.
Hemskt gott. Spontan tanke var att de söta jordgubbarna bröt av gott mot den lite surare rabarbern. Vi tog 1,5 sats av fyllningen och dubbel av toppingen. (Man behöver inte smälta margarinet, man kan smula den i istället och då ta lite mindre, 75g för en enkel sats.)
Gott i alla fall:)
Hemskt gott. Spontan tanke var att de söta jordgubbarna bröt av gott mot den lite surare rabarbern. Vi tog 1,5 sats av fyllningen och dubbel av toppingen. (Man behöver inte smälta margarinet, man kan smula den i istället och då ta lite mindre, 75g för en enkel sats.) Gott i alla fall:)