Rabarber och jordgubbssylt

Underbart god på en nygräddad scones eller ett annat gott bröd :-), eller på våfflan, pannkakorna.....

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 3/4 dl vitt vin
  • 500 g jordgubbar
  • 10 mjuka torkade aprikoser
  • 10 dl strösocker
  • Pressad saft av 1 citron
  • 1 flaska certo fruktpektin
  • Instruktioner

    1. Skala rabarberna och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med vin och koka dem några minuter.
    2. Tillsätt jordgubbarna och tryck sönder dem mot kastrullens kant. Tillsätt aprikoser, socker och citronsaft. Låt koka under omrörning tills rabarbern är mjuk. Låt koka livligt ytterligare 1 min.
    3. Ta kastrullen från värmen och rör ner fruktpektin. Skumma och rör sakta i 5 min.
    4. Ös upp sylten på väl rengjorda glasburkar. Förslut dem och förvara burkarna mörkt och kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben