Rabarber och jordgubbssylt
Underbart god på en nygräddad scones eller ett annat gott bröd :-), eller på våfflan, pannkakorna.....
Ingredienser
600 g rabarber
3/4 dl vitt vin
500 g jordgubbar
10 mjuka torkade aprikoser
10 dl strösocker
Pressad saft av 1 citron
1 flaska certo fruktpektin
Instruktioner
- Skala rabarberna och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med vin och koka dem några minuter.
- Tillsätt jordgubbarna och tryck sönder dem mot kastrullens kant. Tillsätt aprikoser, socker och citronsaft. Låt koka under omrörning tills rabarbern är mjuk. Låt koka livligt ytterligare 1 min.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner fruktpektin. Skumma och rör sakta i 5 min.
- Ös upp sylten på väl rengjorda glasburkar. Förslut dem och förvara burkarna mörkt och kallt.
Liknande recept
Kommentarer (0)