Rabarber- och persikomarmelad

När den rosa, späda vårrabarbern har övergått i mera robust storlek och grön färg passar den utmärkt att göra marmelad av.

Ingredienser

  • 750 g rabarber
  • 750 g persikor
  • 2 l strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vatten
  • ½ dl rom
  • Ev pektinpulver
  • Instruktioner

    1. Ger ca 2 liter marmelad
    2. Skölj och skala rabarbern om skalet är grovt. Skölj och kärna ur persikorna. Skär rabarber och persikor i mycket små bitar. Varva dem med socker i en rostfri kastrull. Lägg i vaniljstången och häll på vattnet . Låt stå till nästa dag.
    3. Hetta långsamt upp. Koka sakta tills marmeladen flockar sig från skeden. Ibland kan man få tillsätta pektinpulver för att få den rätta tjockleken.
    4. Ta upp vaniljstången och rör ner rom. Häll marmeladen på väldiskade, varma burkar. Fyll ända upp och sätt genast på lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben