Rabarber- och svartvinbärsdessert
Serverar:
4 portioner
Dessert.
Ingredienser
5 rabarberstjälkar
3 dl svarta vinbär
1½ dl vatten
1 dl strösocker
½ msk äppelcider- eller vitvinsvinäger
1 msk potatismjöl
Instruktioner
Skala och skär rabarbern i stavar (3 x 3 mm) eller bitar.
Blanda vinbär, vatten, socker och vinäger, koka i 2 minuter och red av lätt med potatismjöl utrört i kallt vatten.
Lyft av kastrullen från spisen och vänd omedelbart ner rabarbern.
Sockra lätt på ytan så det inte bildas skinn.
Servera med vaniljglass eller en matsked lätt vispad grädde smaksatt med lite strösocker och stött kardemumma.
Liknande recept
Rabarber- och jordgubbspaj - på mitt sätt
5
1
Rabarber- och lökcurd
4
Rabarber- och banankaka
4.5
1 h
8-12
6
Rabarber- och jordgubbsmuffins
Rabarber- och kardemummamuffins
5
3
Rabarber- och jordgubbskaka
45 min
Rabarber- och kokosmuffins
20 min
24
2
Rabarber- och jordgubbsmousse
4
1
Rabarber- och jordgubbssoppa
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!