Rabarber- och svartvinbärsdessert

Serverar: 4 portioner

Dessert.

Ingredienser

  • 5 rabarberstjälkar
  • 3 dl svarta vinbär
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • ½ msk äppelcider- eller vitvinsvinäger
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rabarbern i stavar (3 x 3 mm) eller bitar.
    2. Blanda vinbär, vatten, socker och vinäger, koka i 2 minuter och red av lätt med potatismjöl utrört i kallt vatten.
    3. Lyft av kastrullen från spisen och vänd omedelbart ner rabarbern.
    4. Sockra lätt på ytan så det inte bildas skinn.
    5. Servera med vaniljglass eller en matsked lätt vispad grädde smaksatt med lite strösocker och stött kardemumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben