Rabarber quesadilla med rabarber och vaniljsmak

Här får rabarber och jorgubbar samsas i en quesadilla.

Ingredienser

  • 3 små rabarberstänger
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Frysta jordgubbar 225 g
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 1 dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • Finrivet skal av ½ citron
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 stora tortillas
  • 3 msk smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • Instruktioner

    1. 20 enkla eller 10 dubbla
    2. Skala och skär rabarbern i lövtunna skivor. Koka ihop vatten, citronjuice, socker och jordgubbar några minuter. Slå den heta lagen över rabarbern och låt svalna.
    3. Lättvispa grädden. Vispa mascarponen. Rör ihop grädde och mascarpone och smaksätt med citronskal och vaniljsocker.
    4. Stansa ut rundlar ur tortillan,ca 5 cm i diameter. Stek dem i omgångar i smör. Rör ihop strösocker och kardemumma och vänd rundlarna i det.
    5. Sila av vätskan från rabarberkompotten.
    6. Lägg upp rabarber och jordgubbar på minitortillorna och toppa med mascarponekräm. Lägg ev en tortillarundel över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben