Rabarberchutney

Serverar: 10 portioner

:)

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 3/4 dl honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk färskriven ingefära
  • Instruktioner

    Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme ca 20 minuter tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar. Förvara chutneyn i kylskåp. Gott till stekt eller grillat kött eller kyckling.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    15
    12
    4.8
    50 min
    20
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben