Skär rabarbern i 1-2 cm bitar.
Finhacka vitlöken och strimla ingefäran.
Blanda allt i en kastrull och låt sjuda 1 timma utan lock.
Häll upp chutneyn i heta burkar och förslut.
Är inte så van att använda chutney, så tänkte kolla med dig vad du använder din rabarberchutney till? :o)
Och när du hällt upp det i burkar... har du över nått så att det håller sig längre? Och om inte, hur länge står den sig i burkar?
Tack på förhand!!!
Lindanemon30 maj 2010
Jag använder chutney bl.a. i kalla såser till grillad mat. Blanda ner några matskedar chutney i creme fraiche. Lite hackad rödlök förhöjer smaken, men behövs egentligen inte.
Dessutom kan man använda chutneyn som smaksättare i grytor. Det finns en massa recept här på matklubben. Rabarberchutneyn går att använda i stället för mangochutney.
Hur länge den håller sig vet jag inte, men eftersom det är så mycket socker håller den sig riktigt länge i kylskåpet.
Är inte så van att använda chutney, så tänkte kolla med dig vad du använder din rabarberchutney till? :o) Och när du hällt upp det i burkar... har du över nått så att det håller sig längre? Och om inte, hur länge står den sig i burkar? Tack på förhand!!!
Jag använder chutney bl.a. i kalla såser till grillad mat. Blanda ner några matskedar chutney i creme fraiche. Lite hackad rödlök förhöjer smaken, men behövs egentligen inte. Dessutom kan man använda chutneyn som smaksättare i grytor. Det finns en massa recept här på matklubben. Rabarberchutneyn går att använda i stället för mangochutney. Hur länge den håller sig vet jag inte, men eftersom det är så mycket socker håller den sig riktigt länge i kylskåpet.