Rabarberchutney

Tid: 1 timme 15 minuter

Fantastiskt god!

Ingredienser

  • 375 g rabarber
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 bit, ca 1x1 cm färsk ingefära
  • 2 msk ättikssprit
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm senapspulver
  • Instruktioner

    Skär rabarbern i 1-2 cm bitar. Finhacka vitlöken och strimla ingefäran. Blanda allt i en kastrull och låt sjuda 1 timma utan lock. Häll upp chutneyn i heta burkar och förslut.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    15
    12
    4.8
    50 min
    20
    8

    Kommentarer (2)

    jalapeno82 30 maj 2010

    Är inte så van att använda chutney, så tänkte kolla med dig vad du använder din rabarberchutney till? :o) Och när du hällt upp det i burkar... har du över nått så att det håller sig längre? Och om inte, hur länge står den sig i burkar? Tack på förhand!!!

    Lindanemon 30 maj 2010

    Jag använder chutney bl.a. i kalla såser till grillad mat. Blanda ner några matskedar chutney i creme fraiche. Lite hackad rödlök förhöjer smaken, men behövs egentligen inte. Dessutom kan man använda chutneyn som smaksättare i grytor. Det finns en massa recept här på matklubben. Rabarberchutneyn går att använda i stället för mangochutney. Hur länge den håller sig vet jag inte, men eftersom det är så mycket socker håller den sig riktigt länge i kylskåpet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben