Rabarberglasstårta med marinerade jordgubbar

Serverar: 16 portioner

En succé för både stora och små efterrättsmonster! 253 kalorier per portion 11 g fett 4 g protein 35 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 paket havrekakor (ca 16 st/175 g)
  • 75 g smör
  • 300 g frysta jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl konc rabarbersaft
  • Juice och finrivet skal av 1 välskrubbad citron
  • 1 liter vaniljglass
  • Servering
  • ½ liter färska eller frysta jordgubbar
  • ½ dl konc rabarbersaft
  • Några kvistar mynta
  • Instruktioner

    1. Mixa havrekakor och smör till en smulig pajdeg i matberedare. Klä en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter med smuldegen en bit upp mot kanterna. Ställ in i frysen.
    2. Mixa de frysta jordgubbarna med florsocker, rabarbersaft, citronjuice och- skal i en matberedare. Lägg i glassen och mixa till en jämn mjukglass ( i en liten matberedare får du mixa i omgångar)
    3. Fyll formen med glassmeten, täck med plastfolie och ställ tillbaka i frysen. Ta fram tårtan en stund före servering och lägg upp på ett tårtfat.
    4. Snoppa och dela jordgubbarna, häll på saft och marinera en stund. Dekorera tårtan med jordgubbar och mynta och servera resterande bär till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben