Rabarberkaka med mandelmassa och citron

Är mycket gott. Har inte bakat själv.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • Rivet skal av en citron
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl pärlsocker
  • 75 g smör
  • Servering
  • Lätt vispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en pajform ca 28 cm i diametern. Putsa och skiva rabarbern ganska tunt. Vispa ägg och socker pösigt. Riv mandelmassa och blanda i den,citronskal och mjöl. Häll i formen och tryck ner rabarbern. Strö över pärlsocker och hyvla till sist över smöret. Grädda kakan i 175 grader i ca 35 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (2)

    fraiche 16 maj 2010

    Mandelmassan saknas ju i ingredienslistan...

    annica_johansson 17 maj 2010

    Javisst du det gör det :( Riv 250 gr mandelmassa Tack för påminelsen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben