Rabarberkompott med kardemummagrädde

Serverar: 6 portioner

Sagolikt god dessert med sötsyrlig rabarber, krispig topping och len kardemummagrädde. Att smaksätta kompotten med färsk ingefära är också gott.

Ingredienser

  • 800 g rabarber
  • 2 dl socker
  • ½ tsk äkta vaniljpulver eller frön från 1 vaniljstång
  • ½ dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • Kakkross
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • Servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen kardemumma, gärna nystött
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala eventuellt rabarbern om den är grov och skär i 10 cm bitar. Lägg i en vid kastrull med lock. Tillsätt socker, vanilj och vatten. Låt sjuda under lock tills den är mjuk, det tar bara några minuter. rör ut potatismjölet i lite vatten och rör försiktigt ner i kompotten.
    3. Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smulig deg. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills det är knaprigt, ca 20 minuter.
    4. Vispa grädden fluffig. Tillsätt malen kardemumma.
    5. Servera kompotten varm eller kall toppad med krisp och kardemummagrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben