Lätt och snabbt att laga ombord. Rabarber håller sig bra inslagen i papper så svalt som möjligt, t ex i ett fuktfritt kölsvin. Gott till rabarberkrämen är syltad ingefära blandad med Kesella Gourmet. Syltad ingefära är inlagd i större bitar i en sirapsliknande sockerlag. Finhacka får man göra själv och för lite extra sötma kan man använda själva sirapen också.
Ingredienser
1 l ansade och finskurna rabarber
4 dl vatten
1 dl socker
2 kanelstänger eller 1 tsk mald kanel
Ca 3 msk maizena
Tillbehör
1 dl Kesella Gourmet
2 msk finhackad syltad ingefära
Instruktioner
- Koka upp den fint skurna rabarbern i vatten tillsammans med socker och kanel. Låt småkoka ca 15 minuter. Rör ut maizena i litet kallt vatten och vispa ned det i den kokande krämen. Låt den koka upp igen och sedan svalna.
- Servera krämen ljummen eller kall tillsammans med ingefärskesellan.
Liknande recept
Kommentarer (0)