Rabarberkräm (Båtmat)

Serverar: 4 portioner

Lätt och snabbt att laga ombord. Rabarber håller sig bra inslagen i papper så svalt som möjligt, t ex i ett fuktfritt kölsvin. Gott till rabarberkrämen är syltad ingefära blandad med Kesella Gourmet. Syltad ingefära är inlagd i större bitar i en sirapsliknande sockerlag. Finhacka får man göra själv och för lite extra sötma kan man använda själva sirapen också.

Ingredienser

  • 1 l ansade och finskurna rabarber
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 kanelstänger eller 1 tsk mald kanel
  • Ca 3 msk maizena
  • Tillbehör
  • 1 dl Kesella Gourmet
  • 2 msk finhackad syltad ingefära
  • Instruktioner

    1. Koka upp den fint skurna rabarbern i vatten tillsammans med socker och kanel. Låt småkoka ca 15 minuter. Rör ut maizena i litet kallt vatten och vispa ned det i den kokande krämen. Låt den koka upp igen och sedan svalna.
    2. Servera krämen ljummen eller kall tillsammans med ingefärskesellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben