Rabarberkräm med kardemummagrädde
Serverar:
4 portioner
Supergott.
Ingredienser
8 rabarberstjälkar
3 dl strösocker
2 dl vatten
Potatismjöl
1 liter jordgubbar
Kardemummagrädde
2 dl grädde
2 msk strösocker
½ krm malen kardemumma
Instruktioner
Skölj och skala rabarbern. Skär den i 3 cm stora bitar, blanda med vatten och socker i en kastrull.
Koka upp, skumma och red av till önskad konsistens med potatismjöl utrört i kallt vatten.
Häll upp i en skål och strö över lite socker så att krämen inte skinnar sig. Låt krämen kallna innan jordgubbarna klyftas i.
Vispa upp grädden och blanda den med kardemumman. Låt den stå svalt några timmar före servering, så ger kardemumman ifrån sig sin goda smak.
Liknande recept
Rika riddare med äppelsalsa och kardemummagrädde
4
Frusen rabarberkräm på mandelkaka
4
12
Mummagod päron och rabarberkräm
15 min
4
Fruktsallad med kardemummagrädde
4
Havreformar med rabarbermousse
4
24
Rabarber- och banankaka
4.5
1 h
8-12
6
Mellanmål i trädgården
4.3
3
Äppelpaj med valnötter
8-10
Cheesecaketårta med jordgubbar
3
1 h 30 min
8-10
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!