Rabarberkräm med kardemummagrädde

Serverar: 4 portioner

Supergott.

Ingredienser

  • 8 rabarberstjälkar
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • Potatismjöl
  • 1 liter jordgubbar
  • Kardemummagrädde
  • 2 dl grädde
  • 2 msk strösocker
  • ½ krm malen kardemumma
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala rabarbern. Skär den i 3 cm stora bitar, blanda med vatten och socker i en kastrull.
    2. Koka upp, skumma och red av till önskad konsistens med potatismjöl utrört i kallt vatten.
    3. Häll upp i en skål och strö över lite socker så att krämen inte skinnar sig. Låt krämen kallna innan jordgubbarna klyftas i.
    4. Vispa upp grädden och blanda den med kardemumman. Låt den stå svalt några timmar före servering, så ger kardemumman ifrån sig sin goda smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben