Serverar: 12-14 portioner
En lyckad rabarberpaj som blev lagom, inte för sur och inte för söt.
Ingredienser
Pajdeg
200 g smör
2 dl strösocker
4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl havregryn
I formen
4 st rabarberstjälkar (ca. 300g)
1 dl strösocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke så att det blir som en pajdeg (den blir lite kletig i konsistensen).
- Ansa och skiva rabarber i centimeterstora bitar eller efter tycke o smak.
Lägg rabarber i en pajform med en diameter på ca 24 cm i diameter.
Strö över sockret över rabarberbitarna och lägg pajdegen ovan på.
Man kan behöva klicka ut degen eftersom den är lite kletig.
Grädda i ungen ca 25 minuter 200° beroende på ugn.
- Låt det svalna och servera med några kulor vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Rabarbertid
Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...
Matklubben Blogg 2007-10-02
Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...