Rabarberpaj

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 25 minuter

En lyckad rabarberpaj som blev lagom, inte för sur och inte för söt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl havregryn
  • I formen
  • 4 st rabarberstjälkar (ca. 300g)
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke så att det blir som en pajdeg (den blir lite kletig i konsistensen).
    2. Ansa och skiva rabarber i centimeterstora bitar eller efter tycke o smak. Lägg rabarber i en pajform med en diameter på ca 24 cm i diameter. Strö över sockret över rabarberbitarna och lägg pajdegen ovan på. Man kan behöva klicka ut degen eftersom den är lite kletig. Grädda i ungen ca 25 minuter 200° beroende på ugn.
    3. Låt det svalna och servera med några kulor vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben