Enkelt och gott
Ingredienser
3 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
3/4 dl socker
Smuldeg
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
150 g margarin
Instruktioner
- Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl och socker.
- Gör smuldegen: Blanda mjöl, socker och kokos. Tillsätt margarinet skuret i mindre bitar. Finfördela margarinet med händerna till en grynig massa. Fördela den jämnt över rabarbern.
- Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Rabarbertid
Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...
Matklubben Blogg 2007-10-02
Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...