Rabarberpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 3 stjälkar rabarber
  • 2 msk potatismjöl
  • 3/4 dl socker
  • Smuldeg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl socker
  • 150 g margarin
  • Instruktioner

    1. Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl och socker.
    2. Gör smuldegen: Blanda mjöl, socker och kokos. Tillsätt margarinet skuret i mindre bitar. Finfördela margarinet med händerna till en grynig massa. Fördela den jämnt över rabarbern.
    3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben