Jättegod
Ingredienser
Pajdeg
1/2 dl sötmandel
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör eller margarin
1 äggula
Fyllning
6 skalade rabarber
1 dl socker
1/2 dl potatismjöl
2 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Mixa mandeln i en matberedare tills den är finfördelad. Tillsätt mjöl, socker och matfett, skuret i mindre bitar, och hacka samman. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila inlindad i plastfolie ca 30 minuter i kylskåpet. Tryck eller kavla ut degen i portionspajformar ca 13cm i diameter. Förgrädda pajskalen i nedre delen av ugnen i 200 grader 8-10 minuter.
- Skär rabarbern i 2 cm breda bitar lite på snedden. Lägg bitarna i en skål. Blanda i socker, potatismjöl och kanel. Fördela fyllningen i pajformarna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Servera pajerna med vaniljsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Rabarbertid
Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...
Matklubben Blogg 2007-10-02
Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...