Rabarberpaj

Serverar: 4 portioner

Jättegod

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1/2 dl sötmandel
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 6 skalade rabarber
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 msk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Mixa mandeln i en matberedare tills den är finfördelad. Tillsätt mjöl, socker och matfett, skuret i mindre bitar, och hacka samman. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila inlindad i plastfolie ca 30 minuter i kylskåpet. Tryck eller kavla ut degen i portionspajformar ca 13cm i diameter. Förgrädda pajskalen i nedre delen av ugnen i 200 grader 8-10 minuter.
    2. Skär rabarbern i 2 cm breda bitar lite på snedden. Lägg bitarna i en skål. Blanda i socker, potatismjöl och kanel. Fördela fyllningen i pajformarna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Servera pajerna med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben