Rabarberpaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En lagom sötsyrlig rabarberpaj. Serveras med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150gr smör
  • 1 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • Rabarber, ca 5-6 dl
  • Honung, ca 1 dl
  • Socker, efter smak
  • Instruktioner

    Smör, socker och mjöl finfördelas till smulor. Smula ner hälften av smuldegen i en smord pajform. Förgrädda botten i 225 grader i 10 minuter. Koka ihop rabarber, honung och socker så att konsistens blir krämliknande. Häll sedan detta över pajbotten. Smula resten av smuldegen över rabarberna. Grädda i ca 10 minuter, tills pajen har fått fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben