RABARBERPAJ

Serverar: 8 portioner

Utsökt, orginell rabarberpaj

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 300 g rabarber
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda mjöl, bakpulver och socker. 3. Smält smöret och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter. 4. Skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker, kanel och mjöl. 5. Lägg fyllningen i formen och häll på grädden. 6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (2)

    elorian 6 december 2007

    en lugn favorit!!

    annikahedkvist 20 maj 2009

    Annorlunda rabarberpaj men mycket god och lätt att göra

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben