Rabarberpaj

Serverar: 8-10 portioner

Lite omständig att göra men mycket, mycket god.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 3 msk smält margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl rabarber i småbitar
  • 2-3 msk hackad, skållad mandel
  • Instruktioner

    Arbeta ihop margarin, vetemjöl och vatten. Låt degen vila kallt i en timme. Kavla ut degen och täck botten och sidor på en pajform. Spara deg till ett rutmönster. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 8-10 minuter. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt margarin, mjöl, rabarber och mandel. Häll smeten i pajskalet. Lägg över remsor av degen som ett rutmönster. Grädda vidare i 175-200 grader i ca 25 minuter. Servera ljummen med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben