Rabarberpaj

En Lyxigare variant

Ingredienser

  • 4 stjälkar Rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret, blanda i grädde och sirap. Häll ner detta i dom torra ingredienserna. Dela rabarberna i små bitar. Lägg sedan rabarberna i en smord form. Bred över smeten på rabarberna. Grädda i ca 40 min på 150 grader. För att få en knäckig yta, höjs graderna till 200 de sista 5 minuterna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (1)

    lena4 15 maj 2009

    Denna va jättegod, Kändes lite lyxigare en med vanlig smuldeg. Blir en 5a i betyg från oss. Lena

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben