Rabarberpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

God, snabblagad och billig paj.

Ingredienser

  • 6 rabarber
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör eller margarin så det täcker kakan
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker hårt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned detta i smeten.
    2. Smörj och ströa en form. Bred ut smeten i formen. Lägg den fint skivade rabarbern ovanpå. Skiva med osthyveln smöret . Lägg det ovanpå rabarbern och strö rikligt med pärlsocker över.
    3. Gräddas i 175-200 gr i ca 30 min tills kakan fått fin färg. Prova med en sticka när sockerkakan är klar. Serveras med vaniljvisp

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben