God, snabblagad och billig paj.
Ingredienser
6 rabarber
2 ägg
1 ½ dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Smör eller margarin så det täcker kakan
Pärlsocker
Instruktioner
- Vispa ägg och socker hårt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned detta i smeten.
- Smörj och ströa en form. Bred ut smeten i formen.
Lägg den fint skivade rabarbern ovanpå. Skiva med osthyveln smöret . Lägg det ovanpå rabarbern
och strö rikligt med pärlsocker över.
- Gräddas i 175-200 gr i ca 30 min tills kakan fått fin färg. Prova med en sticka när sockerkakan är klar.
Serveras med vaniljvisp
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Rabarbertid
Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...
Matklubben Blogg 2007-10-02
Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...